Înscrieți-vă la o consultație gratuită

și veți primi de la specialistul nostru ajutor în mod confidențial

Beneficiile
tratamentului în cadrul clinicii noastre

Calificare înaltă

Abordare complexă

Experiență multianuală

Lucrul cu persoanele apropiate

Șase pașispre recuperare

prima consultație gratuită cu specialistul

diagnosticul diferențial al bolii

detoxifierea întregului organism

selectarea și elaborarea schemei de tratament

terapie specifică de susținere pe bază de medicamente

suport psihologic, adaptare și sprijin suplimentar pe viitor

Persoana nu dorește să fie tratată? Motivația pentru tratament

Specialiștilor calificați le este întotdeauna mai ușor să găsească o abordare pentru persoana dependentă. Personalul nostru oferă asistență în motivație și intervenție NON-STOP. Va oferim servicii pentru consultații psihologice, posibil cu deplasare la domiciliu

+37379922005

Tratamentul dependenței de alcool – șansa unui viitor sănătos

Tratamentul dependenței de alcool este o necesitate vitală, cu care se confruntă milioane de dependenți de alcool din întreaga lume. Clinica specializată în tratamentul dependenței de alcool din Chișinău efectuează eliminarea eficientă a alcoolismului, aplicând o abordare cuprinzătoare care include examinarea anonimă, tratamentul medicamentos al alcoolismului cu medicamente moderne, ieșirea din starea de ebrietate la domiciliu și în clinică, tratament psihologic, prin metode de reabilitare specializate cu hipnoza și fără. Pentru un tratament eficient împotriva dependenței de alcool, specialiștii experimentați ai clinicii dezvoltă scheme individuale de tratament, ajută la adaptarea socială. Tratamentul dependenței de alcool început în timp util este o șansă de a reveni la o viață frumoasă.

Tratamentul dependenței de alcool în Chișinău

Filiala centrului narcologic «Мed-Zahid» la Chișinău se specializează în tratamentul modern al alcoolismului, atât feminin , cât și masculin, boli conexe și tulburări psihice cu reabilitare ulterioară Serviciu ce este solicitat mai des al clinicii este, de asemenea, tratamentul alcoolismului de bere, din cauza căruia suferă 10% din populația lumii.

Dacă vă confruntați cu starea de ebrietate care se transformă în dependență de alcool, agresiune persoanei ce consumă alcool, comportamentul său antisocial, atunci tratamentul pentru dependența de alcool este doar o chestiune de timp. Ieșirea din dependența de alcool este proces din mai multe etape, puțini reușesc să-l parcurgă de unii singuri. Tocmai de aceea, cu cât tratamentul dependenței de alcool a început mai devreme, cu atât mai mult pacientul are șanse de recuperare completă.

6 pași pentru tratarea dependenței de alcoolism cronic

Voluntar să renunțe la un pahar de vin alcoolicii nu au suficientă voință, astfel încât ieșirea din alcoolism este un proces foarte lung, fără rezultate instantanee. Anii de experiență ai specialiștilor clinicii noastre pentru tratamentul alcoolismului au demonstrat eficacitatea programului de ameliorare a dependenței în 6 etape, printre care:

 • consultație gratuită la narcolog la prima adresare a persoanei;
 • detoxifiere – ajutor dependenților de alcool pentru elimenarea dezintegrării etanolului, în situații extreme – tratamentul obligatoriu al pacientului;
 • curs de tratament medicamentos specific pentru dependența de alcoolism– terapie de întreținere;
 • clarificarea diagnosticului prin metoda diagnosticului diferențial;
 • selectarea unui regim individual de tratare al alcoolismului;
 • ajutor psihologic în cazul dependenței de alcool, suport pentru adaptare și susținerea pacientului în viitor.

Ieșirea din starea de ebrietate și tratamentul forțat al alcoolismului

Adesea motivul pentru a merge la spital și primul pas în tratarea alcoolismului este starea de ebrietate. Există un singur remediu contra consumului zilnic de alcool – adresarea de urgență către specialist pentru ameliorarea fazei acute a bolii. Este clar că pentru tratamentul voluntar, conform legii, în această stare alcoolicul nu va fi de acord. Cu toate acestea, dacă starea pacientului îi amenință viața, este într-o stare de incovalescență sau inconștientă, tratamentul este permis fără consimțământul pacientului.

Dacă dependentul de alcool a intrat în stare de debendență alcoolică, tratamentul va include un complex întreg pentru însănătoșirea sa:

 • evaluarea obiectivă a stării pacientului;
 • detoxifierea din produsele alcoolice–dezintegrarea etanolului, stabilizarea funcțiilor vitale ale organismului;
 • curs de medicamente pentru ameliorarea sindromului de durere și a stadiului acut al bolii;
 • supravegherea medicală după ieșirea din dependență alcoolică.


Confruntându-vă cu problema alcoolismului, fără ezitare, contactați centrul nostru de tratament contra dependenței de alcool. Tratamentul fără consimțământul pacientului se efectuează numai în cazuri de urgență și nu implică acțiuni violente. După normalizarea stării pacientului, cu el lucrează psihoterapeuții și obțin de la el o atitudine pozitivă față de tratament.

Dacă înlăturarea dependenței de alcool poate fi efectuată la domiciliu, atunci pentru a obține un rezultat pozitiv persistent al tratamentului dependenței de alcool, pacientului i se recomandă un tratament staționar. Numai astfel poate fi tratat în mod fiabil și excluși toți factorii iritanți, forțându-l să se concentreze asupra tratamentului alcoolismului și a consecințelor sale.

Tratamentul alcoolismului nu se reduce doar la îndepărtarea de la stările de ebrietate. Pentru a consolida rezultatele, în special în tratamentul bolii cronice, este necesară o terapie anti-recidivă sub formă de codificare în mai multe moduri:

 • psihoterapeutic – folosind hipnoza sau fără ea;
 • medicamentos;
 • combinat

Ajutorul psihologic – în cazul dependenței de alcool este greu de supraestimat. Datorită eforturilor psihologilor, alcoolicul își dă seama de necesitatea de a fi tratat, se formează o setare pentru sobrietate, se schimbă conștiința, se stabilesc contacte sociale, se extinde cercul intereselor. În cadrul centrului narcologic sunt utilizate tehnici inovatoare de reabilitare, corecție comportamentală și cognitivă, uneori folosind hipnoza, ceea ce dă un rezultat pozitiv constant în tratamentul alcoolismului

Tratamentul dependenței de alcool la femei

Alcoolismul feminin are o serie de caracteristici. Boala se formează mai târziu decât la bărbați, dar progresează mai repede. Efectul toxic al alcoolului la femei se manifestă mai puternic, astfel încât acestea ajung în stare de ebrietate mai repede, din ce în ce mai mult femei se adresează chiar și cu privire la tratamentul alcoolismului de bere. Narcologii cred că cu alcoolismul feminin degradarea mentală are loc de 2 ori mai repede. În cadrul centrului nostru tratamentul dependenților oferă un astfel de serviciu ca tratament pentru alcoolismul feminin și realizează un efect de restabilire persistent.

Tratamentul femeilor de dependența de alcool implică restabilirea sistemului nervos și imunitar, ameliorarea efectelor leziunilor toxice ale creierului. În tratamentul alcoolismului feminin, medicamentele farmacologice complexe sunt utilizate pe scară largă, ajutorul psihoterapeutului. Tratamentul alcoolismului la femei în cadrul clinicii noastre vă permite să obțineți o remisiune prelungită.

Adresându-vă clinicii «Мed-Zahid», puteți fi siguri, că tratamentul alcoolismului va fi eficient, va evita recidivele, va readuce o persoană în familie și societate. Oferim o abordare cuprinzătoare, medicamente inovatoare, asistență psihologică eficientă pentru pacienți și pentru cei dragi, anonimatul complet – și toate acestea la un preț rezonabil.