Metoda de tratament


Dependența de droguri și dependența de alcool sunt două tipuri de dependențe care trebuie tratate, deoarece acestea afectează atât starea fizică, cât și cea mentală a unei persoane. Dar o persoană dependentă nu poate face față singură acestui tip de problemă. Agravează problema și faptul că o persoană dependentă neagă adesea problema și, în consecință, nu dorește să se trateze. Prin urmare, are nevoie de asistență calificată nu doar a unui medic narcolog, ci și de asistența altor specialiști.
Pentru a rezolva problemele legate de dependență, specialiștii Centrului de Narcologie „Med Zahid” oferă un program de reabilitare care include cele mai bune practici și tehnici din lume. Tratăm în mod eficient diferite tipuri de dependență, inclusiv dependența de amfetamine, heroină, metadonă, marijuana, Spice.
Centrul nostru utilizează astfel de tehnici și programe de reabilitare, precum sunt:

 • Comunitățile terapeutice
 • Programul 12 pași
 • Psihoterapii
 • Grupuri de auto-ajutor
 • Programe de instruire
 • Daytop
 • Kinetoterapie
 • Terapia prin artă

Toate programele pentru tratamentul și reabilitarea dependenților de alcool și de droguri constau în mai multe etape:

 1. Etapa medicală de pre-reabilitare. În această etapă se desfășoară consultați primare, lucrări motivaționale atât cu persoana dependentă, cât și cu membrii familiei sale (co-dependenți). Durata: de la 3 săptămâni.
 2. Reabilitare în staționar. În această etapă, o persoană dezvoltă abilități de viață independentă în societatate, se efectuează lucrul pentru formarea individualității sale și dezvoltarea potențialului personal. Persoanele dependente renunță la droguri și își formează noi valori. Ei stabilesc obiective personale și se întorc treptat la viața normală. Durata: până la 6 luni.
 3. Re-socializarea și adaptarea în societate. La această etapă, o persoană primește ajutor în rezolvarea problemelor legate de locuință și problemelor de ordin material, în angajarea în câmpul muncii și achiziționarea de echipamente. De asemenea, trecerea la evidența de asistență socială oferită de alte organizații. Durata: până la 6 luni.
 4. Asistența Socială.

Durata: perpetuă.

În afară de aceasta, specialiștii noștri lucrează cu persoanele apropiate ale dependenților de droguri. Pentru ei, organizăm:

 • Grupuri de ajutor reciproc (o dată pe săptămână)
 • Seminarii de co-dependență (o dată pe lună)
 • Sesiuni psihoterapeutice de familie

În orașul Chișinău, centrul de reabilitare pentru tratamentul alcoolismului și dependenței de droguri este vizitat zilnic de mulți oameni care doresc să scape de dependența lor sau să-i ajute pe cei dragi. Toți primesc ajutorul și sprijinul necesar.

Sunați la centrul nostru chiar acum sau lăsați o cerere pe site și vă vom telefona noi.

+373 (76) 032200

Noi știm cum să vă ajutăm!

Înscrieți-vă la o consultație gratuită

și veți primi de la specialistul nostru ajutor în mod confidențial